magic

21. feb. 2011

Tarot och Häxkonst.Välkommen in i tarotkortens magiska värld !

Utdrag ur boken:
Introduktion:
Tarotkorten är ett bildspråk som beskriver varje enskild människa som mikrokosmos i makrokosmos, i alla hennes aspekter
och relationer. De utgör ett holistiskt kunskapssystem som det är fullt möjligt att lära sig läsa, i svårighetsgrad jämförbart med att lära sig vilket främmande språk som helst.
Kortleken består av 78 kort som är uppdelade i två grupper.

Den första gruppen är den stora Arkanan som består av 22 kort numrerade från 0 till 21.
Här hittar vi arketyperna, de stora krafterna omkring alla mänsklighetens olika dramer, commedia de'l arte.
T.ex. Kejsarinnan, Döden, Kärleksparet, Eremiten, Månen, m.fl.
Carl Jung använde tarotkortens 22 arketyper i sin forskning efter psykets rötter. Han visade på det undermedvetnas behov att uttrycka sig genom bilder, drömmar, surrealism, fantasi, och att öppen kommunikation mellan det undermedvetna och det medvetna leder till självkännedom och sinnesro.
Varje kort i den stora arkanan har ett eget kapitel i boken.

Den andra gruppen är den lilla Arkanan som består av 56 kort, uppdelad som den vanliga spelkortleken i fyra familjer.
Varje familj numreras från ess till kung och innehåller förutom knekten/prinsen, också en prinsessa, därav att de fyra familjerna räknar 56 istället för 52. Varje enskilt kort har sin unika betydelse om alla olika företeelser i en människas liv, känslor, tankar, hennes fysiska aktiviteter, och alla hennes relationer, hovkorten, som också relaterar till zodiaken.

Korten kan användas i terapeutiskt syfte, som hjälpmedel att se sitt liv och det som händer i och omkring en med distans och klarseende. Med kortens hjälp är det möjligt att öva upp en framförhållning inför sin framtid.

En jämförelse: Vi tittar på väderleksrapporten och får reda på att det ska regna i morgon, med största sannolikhet i alla fall, ergo, vi tar med oss ett paraply, eller vi planerar om picknicken till nästa helg istället. Får vi tvärtom veta att det ska bli sol lägger vi om lunchmötet från den trånga mörka restaurangen till en restaurang med uteservering.

Tarot fungerar på ett liknande sätt, som energiprognos. Tornet t.ex fungerar som stormvarning, röd flagg. Eremiten betyder att man ska dra sig inåt, söka ensamhet. Solen betyder att ta ledningen, osv.

Ingen människa behöver inte gå som ett viljelöst och blint offer in i en framtid som är förutbestämd av något diffust öde.
Det finns ingen anledning att gå på samma smäll för åttonde gången.
Varje människa har möjligheten att välja sitt personliga tillvägagångssätt.

Genom att konsultera tarotkorten kan vi få tips och inspiration från vår egen fantasiförmåga, så vi kan göra bästa möjliga val, som bidrar med mest healing i nuet för alla inblandade parter.
Varje val varje individ gör i nuet påverkar vad som kommer att bli framåt......

Paradoxalt nog finns det vissa krafter som vi däremot inte kan påverka. Som individer ingår vi också i ett kollektivt medvetande, ett kollektivt karma. De krafterna kan vi endast underkasta sig, låta oss föras med av. Samtidigt kan vi ändå påverka till viss del genom att välja en livsbejakande och tillitsfull attityd.

Varje människa bär på minnen från alla tider, både nutid, dåtid och framtid, inom sig, dels i reptilhjärnan, dels i den fysiska kroppens cellminne. Tarotkortens symbolspråk är nycklar in i denna minnesbank. I den mest lyckade av tolkningar ska ingenting som man inte innerst inne redan visste, ha kommit fram.....

Övning:
Lägg kortleken framför dig på bordet. Håll upp ett kort i taget. I några ögonblick studerar du bilden på kortet du håller i, och så säger du med hög röst: - ' Det som detta kort symboliserar, ..............( namnet på kortet,)....., är en del av mig. ' Lägg undan det. Ta nästa.
Upprepa med varje kort tills du har gått igenom hela kortleken.
Det är gjort!

Indiansk bön:
'Jag är Wakan Tanka, Jag är den store anden. Jag är Wah-kawhuan skaperskan, den stora gammelmodern, och jag är Sskawhuan, skaparen, den stora gammelfadern. Jag är den universella kraften och den universella lagen. Jag är en boll av rent orgastiskt ljus av kärlek och medvetenhet. Jag är den Store Anden.'
När du säger detta med hög röst så börjar något att hända inne i dig. Snarare än att se kraften som någonting som finns där ute någonstans. Så är det inte. Kraften finns inom var och en, och därför vill jag att du tillåter dig att känna den också inom dig, därför att det gör att något väldigt magiskt händer.
Det kommer att hjälpa dig att förstå hur du kan vara en del av lösningen istället för att vara en del av problemen som finns i universum och på planeten jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar